Περιηγήσεις

Day tour Thessaloniki
Thessaloniki
Day-Tour-Edessa-Pozar
Edessa - Pozar
Transfer Meteora
Meteora
Day tour Vergina Pella
Vergina Pella
Day Tour Ampipolis Philippi Kavala
Amphipolis Philippi Kavala
Κastoria
Κastoria
Day Tour Dion Litohoro
Dion Litohoro

Ημερήσια περιήγηση Πέλλα - Βεργίνα

Η Βεργίνα και η Πέλλα είναι δύο δημοφιλείς προορισμοί, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας. Aποτελούσαν σημαντικές τοποθεσίες της αρχαίας Μακεδονίας και προσελκύουν επισκέπτες κάθε χρόνο.

Day tour Vergina Pella

Έξω από την πόλη των Γιαννιτσών και σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η Πέλλα. Μια αρχαία πόλη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Μακεδονίας στο τέλος του 5ου αι. π.Χ.. Βασιλιάς της Πέλλας ήταν ο Φίλιππος Β’, ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς όταν η πόλη κυριεύθηκε από τους Ρωμαίους, οι περισσότεροι από τους θησαυρούς της λεηλατήθηκαν. Η Πέλλα είναι γνωστή για το καινούργιο μουσείο, όπου εκτίθενται υπέροχα τεχνουργήματα και μωσαϊκά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στην Πέλλα, θα κατευθυνθούμε προς την Βεργίνα.

Η Βεργίνα βρίσκεται 80 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Εκεί βρίσκονται οι υπέροχοι Μακεδονικοί Βασιλικοί Τάφοι, ένας από τους οποίους είναι τους βασιλιά Φίλιππου Β’. Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μέρος πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον θα επισκεφτούμε και το αρχαιολογικό μουσείο στις Αιγές, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Day tour Vergina Pella

Η περιήγηση αυτή διαρκεί περίπου 6 ώρες. Εάν θέλετε να δείτε επιπλέον αξιοθέατα μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε και να επεκτείνουμε την περιήγηση. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

 

Passenger Car (4 Επιβάτες) : 180€

Mini Van (8 Επιβάτες) : 195€

Οι τιμές περιλαμβάνουν την μεταφορά. Δεν περιλαμβάνουν εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, φαγητά ή ποτά.

 
Κάντε την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 📞 0030 2311 822 644, 0030 6931 822 644
ή μέσω email 📧 xlnstransfer@gmail.com