Halkidiki Airport

από | Μαρ 29, 2022

Table of Contents

Που βρισκεται το Αεροδρόμιο της Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές για όλες τις ηλικίες.

Βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και είναι γνωστή για τις τρεις χερσονήσους που σχηματίζονται και τις χαρίζουν μοναδικές παραλίες.

Για να μετακινηθείτε στην Χαλκιδική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (thessaloniki transfer services) taxi ή λεωφορείο.

Makedonia Airport arrivals

Πώς μπορώ να κλείσω εισιτήρια για το αεροδρόμιο της Χαλκιδικής;

Η Χαλκιδική είναι ορεινή περιοχή και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει αεροδρόμιο στην Χαλκιδική.

Το «αεροδρόμιο της Χαλκιδικής» είναι το αεροδρόμιο Μακεδονία που απέχει μόλις μισή ώρα από τα πρώτα χωριά της Χαλκιδικής.

Airport Transfer

Πού βρίσκεται το αεροδρόμιο Μακεδονία;

Το αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, 16 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Απέχει 20-25 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και περίπου 40 λεπτά από την πρωτεύουσα του Νομού Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία ξεκίνησε την λειτουργία του το 1948.

Εξυπηρετεί τοπικές και διεθνείς πτήσεις προς Ευρωπαϊκές χώρες.

Λειτουργεί 24 ώρες ως επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός. Το 2017 η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Μακεδονία ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια, αριθμό ρεκόρ για το αεροδρόμιο.

Από πού μπορώ να πετάξω προς το αεροδρόμιο Μακεδονία;

Τους θερινούς μήνες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία αυξάνονται. Πτήσεις πραγματοποιούνται από όλα τα αεροδρόμια της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Καλαμάτα, αλλά και από τα νησιά, όπως η Κρήτη, η Χίος, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη κ.α. Μπορείτε επίσης να πετάξετε προς το αεροδρόμιο Μακεδονία από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, Γαλλία, η Ολλανδία και η Τσεχία.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία πτήσεις πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο. Μπορείτε να δείτε εύκολα το πρόγραμμα των πτήσεων και να κλείσετε εισιτήρια στην ιστοσελίδα https://www.skg-airport.gr.

Πώς ταξιδεύω από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς την Χαλκιδική;

Η μετακίνηση από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς την Χαλκιδική μπορεί να γίνει μόνο οδικώς. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επιλέξετε το Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής ή επιβατικό όχημα (taxi).

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και τη δημόσια συγκοινωνία αλλά η επιλογή συτή είναι αρκετά δύσκολη. Θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας ενώ θα πρέπει να λάβεται υπόψη σας και την ταλαιπωρία.

Taxi Thessaloniki
KTEL Thessalonikis

Από πού παίρνω το ΚΤΕΛ για την Χαλκιδική;

Οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κοντά στην περιοχή του Φοίνικα. Ωστόσο, δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο μέσω της αστικής συγκοινωνίας που να ενώνει το αεροδρόμιο Μακεδονία με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. 

Θα πρέπει πρώτα να μεταβείτε στο κέντρο της πόλης και από εκεί θα καταλήξετε στον σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ.

Όπως είναι φυσικό, τα πούλμαν του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής δεν μπορούν να καλύψουν την διαδρομή προς κάθε προορισμό που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

 Είναι πιθανό να χρειαστείτε και άλλο μέσο για να καταλήξετε στον προορισμό σας. 

Επιπλέον, η μεταφορά των αποσκευών σας από το αεροδρόμιο Μακεδονία ως τον Σταθμό του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής αποτελεί μια ακόμα δυσκολία.

Μπορώ να πάρω taxi από το αεροδρόμιο Μακεδονία για την Χαλκιδική;

Με την XLNS transfer thessaloniki airport μπορείτε να ταξιδέψετε με ασφάλεια, έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς την Χαλκιδική.

Ο οδηγός σας θα σας περιμένει, γνωρίζοντας την πτήση σας, στην αίθουσα αναμονής της άφιξης σας. Θα κρατάει καρτέλα ή tablet στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά σας.

Στην περίπτωση που δεν θα μπορέσετε να εντοπίσετε τον οδηγό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε άμεσα.

 

Airport Taxi

Ο οδηγός θα παρακολουθεί την πτήση σας και δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση καθυστέρησης έως και 60 λεπτά.

Για καθυστερήσεις περισσότερο από 60 λεπτά θα πρέπει να επανασχεδιάσει το δρομολόγιο σας και ίσως προκύψει χρόνος αναμονής για εσάς. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μόλις πληροφορηθείτε ότι η πτήση σας θα έχει καθυστέρηση παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

Η εταιρεία μας προσφέρει αποκλειστικά ιδιωτικές μετακινήσεις(transfer services) .

Το όχημα που θα σας μεταφέρει είναι μόνο για εσάς και τους συνταξιδιώτες σας.

Η εταιρεία μας θα σας αποβιβάσει στην είσοδο του καταλύματος που έχετε επιλέξει.

halkidiki

Ποια διαδρομή θα ακολουθήσω στο ταξίδι μου για την Χαλκιδική;

 

Πρώτο πόδι – Χερσόνησος της Κασσάνδρας

Για να ταξιδέψετε στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών. Στην διαδρομή σας θα περάσετε από τον Άγιο Παύλο, την Νέα Καλλικράτεια, την Σωζόπολη, τα Φλογητά και τα Νέα Μουδανιά.

Θα συναντήσετε πολλές παραλίες, καθώς στην διαδρομή αυτή βρίσκεται στο δεξί σας χέρι ο Θερμαϊκός κόλπος.

Φτάνοντας στα Νέα Μουδανιά, θα ακολουθήσετε την Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας.

Η Ποτίδαια είναι ο πρώτος παραθαλάσσιος οικισμός που θα συναντήσετε μπαίνοντας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Γνωστοί προορισμοί στη χερσόνησο της Κασσάνδρας είναι το Ποσείδι και η Καλλιθέα.

Το Ποσείδι είναι ένας πιο νεανικός συνήθως προορισμός. Στο Ποσείδι βρίσκεται το φοιτητικό camping του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Καλλιθέα είναι ένας προορισμός για όλες τις ηλικίες.

Δεύτερο πόδι – Χερσόνησος της Σιθωνίας

Το ταξίδι για το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής γίνεται περνώντας τα Ν. Μουδανιά, ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Νέας Ποτίδαιας.

Η διαδρομή αυτή είναι επίσης ευχάριστη γιατί θα μπορείτε να δείτε τον Τορωναίο Κόλπο.

Η Νικήτη είναι πρώτη κωμόπολη που θα συναντήσετε καθώς φτάνετε στην χερσόνησο της Σιθωνίας.
Η Βουρβουρού και η Σάρτη είναι διάσημοι προορισμοί στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Η παραλία της Σάρτης βραβεύτηκε το 2004-2005 από την ιστοσελίδα thalassa.gr ως μία από τις δέκα καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Στο δεύτερο πόδι αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε επίσης το Δασικό Πάρκο Ψαριά.

Sarti
Agion Oros

Τρίτο πόδι – Χερσόνησος του Άθω

Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής είναι η χερσόνησος του Άθω.

Για το τρίτο πόδι θα ταξιδέψετε μέσα από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Πολυγύρου. Ο Πολύγυρος είναι πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στην Κεντρική Μακεδονία.

Από το 2009 διεξάγεται το θερινό Φεστιβάλ Πολυγύρου. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, teenwave και beach volley.

Αφού φτάσετε στον Πολύγυρο, θα χρησιμοποιήσετε την Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ιερισσού.

Η Ιερισσός είναι η τελευταία κωμόπολη που θα συναντήσετε πριν την είσοδο σας στην χερσόνησο του Άθω.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διαδρομή μέσα από ορεινές περιοχές. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας θα περάσετε Καταφύγιο Άγριας Ζωής Άγιος Πρόδρομος – Βάβδος και το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Χαβρία, όπου αξίζει να επισκεφθείτε.

Στην χερσόνησο του Άθω βρίσκεται το Άγιον Όρος. Στο Άγιο Όρος περιλαμβάνονται είκοσι αντρικές Ιερές Μονές και από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Με την XLNS transfer thesaloniki to halkidiki μπορείτε να επιλέξετε εσείς την διαδρομή που θα ακουλουθήσετε προς τον προορισμό σας. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για την μετακίνηση σας και μέσα στην Χαλκιδική για την διάρκεια των διακοπών σας. Οι οδηγοί μας γνωρίζουν άριστα το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Μπορείτε εύκολα να κάνετε κράτηση στην ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα τηλέφωνα +30 2311 822 644 και 0030 6931 822 644 ή μέσω email στην διεύθυνση xlnstransfer@gmail.com.

thessalonki airport transfer