Ποια είναι καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

από | Μάι 17, 2022

Table of Contents

Εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που αξίζει να επισκεφτείς

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την εξαιρετική κουζίνα της και τις νόστιμες γεύσεις της. Λάτρεις του φαγητού από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν αυτήν την εμπειρία. Όταν επισκεφτείτε τη Θεσσαλονίκη, ένα είναι σίγουρο, ότι θα φάτε πολύ καλά!

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ζωηρή νυχτερινή ζωή της πόλης κρατά πολλά από αυτά τα μέρη ανοικτά μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα πιάτα που σερβίρονται μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις καθώς και όλες τις οικονομικές καταστάσεις.

Οι ντόπιοι απολαμβάνουν το καλό φαγητό και συχνά βγαίνουν έξω για γεύμα ή δείπνο. Οι παραδοσιακές ταβέρνες της Θεσσαλονίκης είναι γνωστές στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για να δοκιμάσεις. 

Υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν θαλασσινά και ψάρια. Άλλα εξειδικεύονται σε κρεατικά και άλλα σε παραδοσιακά ελληνικά φαγητά (μουσακά, γεμιστά, παπουτσάκια).

Υπάρχουν και τα τσιπουράδικα που κυρίως σερβίρουν τσίπουρο ή ούζο με μεζέ (μικρά πιάτα με μια ποικιλία φαγητών που συνοδεύουν το ούζο ή το τσίπουρο). Βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε και φαγητό στο χέρι ή γρήγορο φαγητό για να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και πάλι να απολαύσετε το γεύμα σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μερίδες που σερβίρονται είναι πολύ γενναιόδωρες και οι τιμές λογικές.

Ένα πράγμα που δεν θα γνωρίζατε για τα εστιατόρια ή τις ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη είναι ότι το περισσότερο από αυτά προσφέρουν γλυκό (επιδόρπιο) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση σε όλους τους πελάτες. Οπότε ετοιμαστείτε γι’ αυτήν την επιπλέον απόλαυση!

Ανάλογα με την ημέρα και το εστιατόριο ή την ταβέρνα που επιλέγετε, μπορείτε να απολαύσετε και ελληνική μουσική. Κάποιες ταβέρνες έχουν ζωντανή ελληνική μουσική, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι εντελώς υποκειμενικό να προσδιοριστούν τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, έχουμε μια λίστα που περιλαμβάνει μια ποικιλία από τις καλύτερες κουζίνες της πόλης. Πολλά νέα εστιατόρια εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, κάνοντας αυτήν την όμορφη πόλη ακόμα πιο ελκυστική για τους λάτρεις του φαγητού.

Η απόλαυση ενός πλήρους γεύματος στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κατά την επίσκεψή σας.

 

Τοίχο – Τοίχο, Στεργίου Πολυδώρου 1, Άνω Πόλη

Βρίσκεται στην  Άνω Πόλη, σε μια παραδοσιακή γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Το Τοίχο – Τοίχο, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα βυζαντινά τείχη. Εκεί θα βρείτε πολλά διαφορετικά πιάτα και γεύσεις.

Για πολλούς το Τοίχο – Τοίχο ξεχωρίζει λόγω της τοποθεσίας του και της ποικιλίας των επιλογών του. Το Τοίχο – Τοίχο προσφέρει επίσης special πιάτα της ημέρας, για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Αυτό το πιάτο μπορεί να σας εκπλήξει με θετικό τρόπο. Συνήθως περιλαμβάνει ελληνικά προϊόντα συνδυασμένα με φρέσκες ιδέες. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλές παραδοσιακές συνταγές, αλλά σερβιρισμένες με μια μοντέρνα προσέγγιση, έτσι ώστε οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να φεύγουν από αυτό το μέρος ικανοποιημένοι.

Αν αγαπάτε το ελληνικό φαγητό όπως την φέτα, την σπανακόπιτα, τα ντολμαδάκια και τις ελληνικές σαλάτες ή θέλετε να τα δοκιμάσετε, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Φυσικά, υπάρχει και μια πλούσια ποικιλία ποτών και κρασιών από οινοποιεία της Μακεδονίας για να συνοδεύσουν το γεύμα σας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματός σας θα ακούσετε ελληνική μουσική, ενώ ο χώρος είναι χρωματισμένος σε μπλε και λευκό, τα επίσημα χρώματα της Ελλάδας. Επίσης, τα ξύλινα έπιπλα ολοκληρώνουν τη διακόσμηση. Το Τοίχο – Τοίχο καλωςορίζει κάθε επισκέπτη και προσφέρει φιλοξενία.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτό δεν είναι ένα από τα μέρη που συνήθως επισκέπτονται οι τουρίστες. Δεν βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά κοντά στη βυζαντινή ακρόπολη.

Αν σας αρέσει να περπατάτε, μπορείτε να πάτε εκεί από το κέντρο της πόλης με τα πόδια. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την Άνω Πόλη και να απολαύσετε τη θέα.

Αν θέλετε να φτάσετε στο Τοίχο – Τοίχο πιο γρήγορότερα από ό,τι με τα πόδια, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα ταξί για να σας πάει εκεί. Διαφορετικά, το τοπικό λεωφορείο (αριθμός 23) έχει μια στάση κοντά (σταση Πλάτανος). Δεν είναι δύσκολο να φτάσετε εκεί.

Το Ελληνικό, Στρατηγού Καλλάρη 9

Αν θέλετε να βιώσετε μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε ένα γεύμα στο Το Ελληνικό. Βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι εύκολο να το βρείτε.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που παρουσιάστηκε στο ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ του Rick Stein και όχι τυχαία!

Πεντανόστιμα πιάτα όπως γεμιστά μανιτάρια, κρητικό απάκι, ψητά λαχανικά και σαλάτες σερβίρονται κάθε μέρα.

Πολλοί Θεσσαλονικείς και τουρίστες επιλέγουν να πάρουν το γεύμα τους σε αυτό το εκπληκτικό εστιατόριο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ποτών και κρασιών που μπορείτε να παραγγείλετε για να τα απολαύσετε με το γεύμα σας.

To Elliniko restaurant
Massalia Restaurant Thessaloniki

Μασσαλία, Μανουσογιαννάκη και Φιλικής Εταιρείας

Αν θέλετε να δοκιμάσετε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, η Μασσαλία είναι το κατάλληλο εστιατόριο για εσάς. Το μενού αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή.

Πάντα συμπεριλαμβάνονται φρέσκα υλικά στα πιάτα ενώ η δημιουργική ελληνική κουζίνα έχει τον πρώτο λόγο.

Στη Μασσαλία μπορείτε να δοκιμάσετε σαλάτες, πιάτα με ψάρια ή κρέας αλλά υπάρχουν επίσης και vegan επιλογές. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία τοπικών κρασιών, ούζο ή τσίπουρο.

Αν ενδιαφέρεστε για μια μικρή εκδρομή, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Νέα Φώκαια, όπου μπορείτε να βρείτε το πρώτο εστιατόριο Μασσαλία. Ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία και σερβίρει παρόμοια πιάτα.

Maiami, Θέτιδος 18

Το Miami βρίσκεται στην Καλαμαριά, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Αυτό το μέρος προσφέρει κυρίως θαλασσινές γεύσεις, καθώς σερβίρει πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Πρόκειται μια οικογενειακή επιχείρηση που διαρκεί για τρεις γενιές και τα πιάτα που σερβίρει έχουν ιστορία.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας από μια εκτενή λίστα κρασιών από τις μεγαλύτερους έλληνες οινοπαραγωγούς. Μπορείτε να καθίσετε είτε στο εσωτερικό του μαγαζιού, στο εξωτερικό ή στη βεράντα. Ταυτόχρονα, θα απολαύσετε τη θέα του Θερμαϊκού Κόλπου.

Maiami restaurant Thessaloniki
Ouzou Melathron Thessaloniki

Ούζου Μέλαθρον, Καρύπη 21

Το Ούζου Μελάθρον είναι μια γνωστή ταβέρνα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτή η περιοχή έχει πολλά καφέ, ταβέρνες και μπαρ και προσελκύει επισκέπτες όλη την ημέρα. Το Ούζου Μελάθρον έχει μια χιουμοριστική αύρα με αστείες αφίσες και διακοσμήσεις.

Το μενού ακολουθεί την ίδια τακτική καθώς όλα τα πιάτα έχουν αστεία ονόματα.

Υπάρχουν πολλά νόστιμα ορεκτικά (μεζέδες) τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με ούζο ή τσίπουρο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε από μια πλούσια ποικιλία φρέσκων σαλατών, πιάτων με κρεατικά, ψητά ή μαγειρευτά, καθώς και από τη λίστα των ελληνικών κρασιών τους.

7 Θάλασσες, Καλαποθάκη 8-10

Το 7 Θαλάσσες, μπορεί πράγματι να είναι το καλύτερο εστιατόριο θαλασσινών στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί Θεσσαλονικείς το πιστεύουν!

Αυτό το εστιατόριο έχει πολλά βραβεία στην ιστορία του: Gourmet Award για τα έτη 2006-2007-2008 και Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας για το 2010. Αναφέρεται από το “National Geographic” ως ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε καθώς επίσης και στο “Louis Vuitton Cities Guide”.

Το μενού περιλαμβάνει μια πλούσια ποικιλία ψαριών και θαλασσινών υψηλής ποιότητας καθώς και οργανικών-βιολογικών ελληνικών προϊόντων. Το 7 Θαλάσσες συνδυάζει το εκλεπτυσμένο μενού με εξαιρετικά κρασιά και ορεκτικά. Οι λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο θα απολαύσουν το γεύμα τους εδώ!

7 Thalasses
Agioli restaurant

Αγιολί, Λεωφόρος Νίκης 15

Ακριβώς στην παραλία της Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε το εστιατόριο Αγιολί. Είναι περίφημο για την ποιότητα των ψαριών και θαλασσινών που σερβίρει. Το Αγιολί δεν είναι μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα καθώς ακολουθεί μια φινετσάτη φιλοσοφία φαγητού. Όλα τα πιάτα έχουν εξαιρετική γεύση με μια gourmet πινελιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα λιγκουίνι με θαλασσινά ή για τους λάτρεις του κρέατος το διάσημο burger του Αγιολί. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε τον κατάλογο επιδόρπιων και να δοκιμάσετε το δικό τους παγωτό, το fior di latte. Το γεύμα σας θα ολοκληρωθεί με τον πιο γευστικό τρόπο!

Η vintage διακόσμηση είναι πολύχρωμη και χαλαρωτική. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα μοναδικό μενού και να χαλαρώσετε στην παραλία με θέα τον Λευκό Πύργο τότε το Αγιολί είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Χαρούπι, Δόξης 4

Τα τελευταία χρόνια, το Χαρούπι έχει γίνει πόλος έλξης για τους ντόπιους. Αυτό το εστιατόριο συνδυάζει με επιτυχία την κρητική κουζίνα με τις πρακτικές του fine dining. Το Χαρούπι εισήγαγε μια διαφορετική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη. Το μενού του δεν μοιάζει με άλλα στην πόλη.

Τα πιάτα περιλαμβάνουν κρητικά υλικά με μια μοντέρνα πινελιά, δίνοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το προσωπικό είναι πάντα διαθέσιμο να προτείνει τα πιο κατάλληλα κρασιά για να συνοδεύσουν το γεύμα σας. Μπορείτε επίσης να τους ενημερώσετε για τις προτιμήσεις σας ώστε το κρασί να σας ταιριάζει καλύτερα.

Haroupi restaurant
Mia Feta feta bar

Μια Φέτα – Feta Bar, 14 Pavlou Mela st.

Το Μία Φέτα – Feta Bar παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη μια καινοτόμο ιδέα. Κατά τις πρωινές ώρες θα βρείτε νόστιμες επιλογές πρωινού ή brunch. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα γεύματα, καθώς και τα φρούτα, το μέλι και οι ξηροί καρποί.

Λειτουργεί επίσης ως εστιατόριο όπου σερβίρονται φέτα και άλλα ελληνικά τυριά με διαφορετικούς τρόπους.

Πολλά από τα γαλακτοκομικά προϊόντα παράγονται στο αγρόκτημα βιολογικών προιόντων του ιδιοκτήτη, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των πιάτων του εστιατορίου είναι ελληνικά.

Στο Μία Φέτα – Feta Bar θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να παραγγείλετε ένα από τα πιάτα τυριών και ένα από τα κρασιά που ταιριάζει άψογα με αυτό. Το σαγανάκι και το τηγανητό τυρί είναι πάντα μια νόστιμη επιλογή. Μην το χάσετε!

Το Mia Feta λειτουργεί επίσης ως παντοπωλείο λιχουδιών. Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο μενού είναι διαθέσιμα για εσάς. Μπορείτε να πάρετε σπίτι όλα τα πράγματα που σας άρεσαν. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή ιδέα για δώρο!

Ergon Agora, Παύλου Μελά 42

Η βασική ιδέα των ιδιοκτητών του Εργον Αγορά όταν άνοιξαν αυτό το κατάστημα, ήταν να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γαστρονομία. Το μέρος σήμερα φιλοξενεί ένα εστιατόριο, ένα καφέ, ένα κρεοπωλείο, ένα ψαράδικο, ένα παντοπωλείο και έναν φούρνο.

Μέσα σε αυτό το ξεχωριστό μέρος μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ, να πάρετε πρωινό ή brunch και να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο. Τα πιάτα που σερβίρονται περιλαμβάνουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Μπορείτε να τα βρείτε και να τα αγοράσετε όλα στα καταστήματα που φιλοξενούνται υπό την ίδια στέγη.

Το εσωτερικό έχει ένα μοντέρνο χαρακτήρα. Είναι διακοσμημένο με βιομηχανικά στοιχεία του κτιρίου. Όλα τα υλικά, όπως ορατοί σωλήνες σε ψηλά ταβάνια και τοιχοι από τσιμέντο, συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του μέρους.

Τα πιάτα εδώ έχουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας. Οι γεύσεις θα σας ευχαριστήσουν και μπορείτε να αγοράσετε όλα τα προϊόντα που σας άρεσαν πραγματικά! Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να κάνετε κράτηση πρώτα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Ergon Agora restaurant
Bahtces restaurant

Μπαχτσές, Βασιλίσσης Όλγας 211

Ένα εστιατόριο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στη Θεσσαλονίκη είναι ο Μπαχτσές. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην οδό Βασίλισσης Όλγας. Είναι ένα μικρό εστιατόριο με όμορφα, πολύχρωμα διακοσμητικά. Επιπλέον, η vintage επίπλωση και οι ethnik λεπτομέρειες ολοκληρώνουν το σκηνικό. Ένας ανοιχτός πίσω κήπος είναι φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες.

Τα πιάτα που σερβίρονται καλύπτουν όλα τα γούστα. Υπάρχουν επιλογές θαλασσινών για να συνοδεύσουν το ούζο σας ή πιάτα με κρέας. Δοκιμάστε να προσθέσετε στο γεύμα σας την “ανάμεικτη τηγανιά”. Είναι μια τηγανιά από χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικα, πιπεριά και μπαχαρικά.

Το αποτέλεσμα μπορεί να σας κατακπλήξει. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την “φέτα σαγανάκι”. Αυτό είναι ένα αλμυρό-γλυκό πιάτο, όπου η τηγανητή φέτα με σουσάμι, καλύπτεται με ελληνικό μέλι. Είναι ένα απόλυτα εκπληκτικό ορεκτικό!

Τσινάρι, Παπαδοπούλου 74, Άνω Πόλη

Μια εναλλακτική και πιο παραδοσιακή επιλογή είναι το Τσινάρι. Θα βρείτε αυτή την ταβέρνα στο Τσινάρι, μια από τις παλαιότερες γειτονιες της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή δίνει στους επισκέπτες μια γεύση του παρελθόντος, ενώ τα πιάτα που σερβίρονται προσφέρουν τις πιο ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις.

Μπορείτε να παραγγείλετε μεζεδάκια για να τα απολαύσετε με ούζοή τι τσίπουρό σας. Οι πελάτες συνήθως παραγγέλνουν πολλούς μεζέδες με ούζο, τους οποίους μοιράζονται όλοι στο τραπέζι.

Αν θέλετε να γευτείτε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, θα πρέπει να δοκιμάσετε ντολμαδάκια, τζατζίκι, γαύρο τηγανητό ή σαρδέλες, μπουγιουρντί και σουτζουκάκια. Έξω από την ταβέρνα υπάρχει ένα μεγάλο πλατάνι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για γεύμα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτός ο τόπος είναι ο κατάλληλος για όσους θέλουν να γευτούν τις αυθεντικές ελληνικές συνταγές και το παραδοσιακό περιβάλλον.

Tsinari tavern
Full to Meze

Φουλ του μεζέ, Κατούνη 31

Αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα από τα πιο διάσημα μέρη της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να πάτε στα Λαδάδικα και να φάτε στο Φουλ του Μεζέ. Τα Λαδάδικα είναι μία από τις πιο ζωντανές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, όπου οι οικογένειες, οι φίλοι και οι συνάδελφοι πηγαίνουν για να περάσουν χρόνο μαζί.

Το Φουλ του Μεζέ βρίσκεται στο κέντρο των Λαδάδικων, στην οδό Κατούνη. Σερβίρονται πολλά νόστιμα πιάτα, και θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε ποια θα παραγγείλετε. Τα πιάτα με κρέας ή ψάρι είναι ιδανικά για κάθε προτίμηση.

Δοκιμάστε χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια ή με λεμόνι και ρίγανη, μακεδονικά τσουμπλέκια ή Σμυρνέικα γιουλμπάσι. Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε κρασί, μπύρα και αναψυκτικά από μια ποικιλία ποτών.

Extravaganza, Επισκόπου Αμβροσίου 8

Το Extravaganza είναι ένα γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση πρώτα αν θέλετε να αποφύγετε την αναμονή στην ουρά, ειδικά τα βράδια.

Φυσικά, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Διάφορα συστατικά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τα πιο νόστιμα πιάτα. Αναπάντεχες γεύσεις και συνδυασμοί από διαφορετικούς γευστικούς πολιτισμούς αποκαλύπτουν μοναδικά πιάτα. Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε κρητικά συστατικά να ταιριάζουν με τα κινέζικα bao buns.

Η μεγάλη ποικιλία πιάτων σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει!

Extravaganza restaurant
To Tarti tavern

Το Τάρτι, 9 Ioannou Delliou st.

Αν θέλετε να πάρετε γεύση από το Αιγαίο αλλά δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο για να επισκεφτείτε τα νησιά του, το Τάρτι είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Αυτή η ταβέρνα σερβίρει πιάτα που εμπνέονται από το νησί της Λέσβου. Τα πιάτα δίνουν μια γεύση από το νησί καθώς βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές της Λέσβου. Θα το βρείτε στο κέντρο της πόλης και μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στα τραπεζάκια που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, ειδικά τις ημέρες της Άνοιξης ή του Καλοκαιριού.

Υπάρχουν πιάτα με κρέας και ψάρι, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν. Υπάρχουν ακόμη και πολλοί μεζέδες που μπορείτε να συνδυάσετε με τα ποτά σας.

Mezen Salonika, Ρογκότη 3 

Το Mezen είναι μια αλυσίδα εστιατορίων με ειδίκευση στους μεζέδες. Μπορείτε να βρείτε τέτοια εστιατόρια στο Βόλο, την Αθήνα και τη Λάρισα.

Το περιβάλλον είναι ζεστό και οικείο. Το μενού τους επικεντρώνεται κυρίως στους μεζέδες, μικρές μερίδες φαγητού που συνοδεύουν το τσίπουρο ή το ούζο. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Αν δεν ξέρετε τι να παραγγείλετε, μπορείτε πάντα να ζητήσετε βοήθεια από το προσωπικό. Θα χαρούν πολύ να σας βοηθήσουν!

Τα περισσότερα πιάτα είναι φτιαγμένα από ψάρια ή θαλασσινά. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές, για όσους προτιμούν πιάτα χωρίς ψάρι. Το Mezen προσφέρει τα πιάτα του και μέσω υπηρεσιών παράδοσης (delivery). Αν δεν έχετε διάθεση να βγείτε, μπορείτε πάντα να κάνετε μια παραγγελία και να απολαύσετε το γεύμα σας στο σπίτι.

Mezen restaurant

Πανσέληνος, Προσφυγικής Αγοράς 31 – Bit Bazaar

Μια εναλλακτική πρόταση είναι η ταβέρνα Πανσέληνος. Είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί, αξίζει τον κόπο!

Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσα στο Μπιτ Μπαζάρ, και έχει πολλά να προσφέρει. Το Μπιτ Μπαζάρ είναι μια παραδοσιακή αγοράς, όπου μπορεί να νιώσετε σαν να γυρίσατε πίσω στο παρελθόν. Η ατμόσφαιρα είναι απλά εκπληκτική.

Η Πανσέληνος είναι μια γραφική ταβέρνα που μπορεί να κάνει το βράδυ σας αξέχαστο. Τα πιάτα είναι προσεκτικά φτιαγμένα και περιλαμβάνουν τάκος, κεμπάπ και χούμους. Πολλοί ντόπιοι θεωρούν την Πανσέληνο ένα κρυμμένο κόσμημα. Είναι ένα μέρος που συνδυάζει ποιοτικά προϊόντα με καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία σε μπύρες.

Panselinos restaurant
Sempriko restaurant

Σέμπρικο, Φράγκων 2

Ένα ακόμα μεζεδοπωλείο που προσελκύει κόσμο στη Θεσσαλονίκη είναι το Σέμπρικο. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στα Λαδάδικα, μια γνωστή περιοχή. Το Σέμπρικο σερβίρει διαφορετικά special πιάτα ημέρας μαζί με τοβασικό μενού. Εδώ θα βρείτε νόστιμους μεζέδες και ασυνήθιστες γεύσεις.

Το Σέμπρικο είναι ένα φιλόξενο μέρος με ζεστή διακόσμηση και ξύλινα έπιπλα. Αρωματικά φυτά και λουλούδια προσθέτουν το άρωμά τους στον χώρο και του δίνουν ένα παραδοσιακό ύφος στο χώρο.

Ουζερί Λόλα, Αγαπηνού 10

Το Ουζερί Λόλα είναι ένα γνωστό, πολυσύχναστο μέρος. Πολλοί Θεσσαλονικείς εκτιμούν τους μεζέδες που σερβίρονται εδώ. Η ατμόσφαιρα είναι απλή και φιλόξενη, καθώς η διακόσμηση και τα έπιπλα ανήκουν σε παλιότερες εποχές. 

Μπορείτε να βρείτε αυτό το ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στην Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα). Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Ουζερί Λόλα σερβίρει πλήθος ούζων και τσίπουρων. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το προσωπικό ώστε να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Τα πιάτα εδώ είναι παραδοσιακά, ιδανικά για τα ποτά που σερβίρονται. Θα βρείτε καλαμάρι, χταπόδι, ψάρια και άλλες νοστιμιές που ταιριάζουν με ούζο ή τσίπουρο.

Ouzeri Lola
Fanos restaurant

Φανός, Αγίου Μηνά 8

Ο Φάνος βρίσκεται σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Το περιβάλλον είναι οικείο και φιλόξενο. Στο Φάνο θα βρείτε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, καθώς και νέες μοντέρνες. Όλα τα πιάτα είναι πολύ νόστιμα και σερβίρονται σε μικρές μερίδες. Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε πολλές διαφορετικές γεύσεις.

Σε περίπτωση που ακολουθείτε συγκεκριμένους διαιτητικούς περιορισμούς, θα βρείτε μια ποικιλία από πιάτα χωρίς γλουτένη, χορτοφαγικά ή χορτοφαγικά!

 

Xlns offers transfer thessaloniki airport to the city of Thessaloniki and to any of the above locations economically and safely

Halkidiki

Διακοπές στη Χαλκιδική

Table of Contents Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος μοναδικό. Θα σε μαγέψει με τις πανέμορφες τυρκουάζ παραλίες της, τα καταπράσινα δάση της και τα γραφικά

Read More »
Bansko skiing center

Θεσσαλονίκη, Μπάνσκο: μια χειμωνιάτικη απόδραση

Table of Contents Μία υπέροχη χειμερινή επιλογή για απόδραση από την καθημερινότητα αποτελεί το Μπάνσκο.Περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη το Μπάνσκο είναι ένας ξεχωριστός χειμερινός

Read More »
Nikiti

Νικήτη, ένας πανέμορφος προορισμός!

Table of Contents Η Νικήτη είναι μία από τις πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για διαμονή, ενώ εκεί

Read More »